Termékkeresés
Modern kerti fal Momento falazóblokk, kréta Friedl Steinwerke

MINŐSÉG ÉS INNOVÁCIÓ


A tartós minőség biztosítása érdekében a köveket gyárilag és tőlünk függetlenül is szigorúan ellenőrizzük, illetve ellenőriztetjük. 

FEJLESZTÉS ÉS MINŐSÉG-ELLENŐRZÉS

Folyamatosan invesztálunk termékeink fejlesztésébe és gyártási folyamataiba, mert rendkívül fontosnak tartjuk, hogy kiváló értékeket érjünk el a betonsűrűség és ezáltal az olyan minőségi szempontok tekintetében, mint a fagy- és olvasztósóállóság, a kopásállóság, a színtartósság és a terhelhetőség (hajlító/húzó igénybevétel). A kültéren használt termékek esetében ezek a követelmények alapvetőek.

Friedl Steinwerke

A kopási ellenállás meghatározása.

Friedl Steinwerke

A Friedl Steinwerke azon kevés térkőgyártó közé tartozik, amely önként vállalja az ÖNORM-vizsgálatot. Ez a vizsgálat garantálja, hogy a megadott minőségi szempontok és felhasználási kategóriák valóban teljesülnek is.


Friedl Steinwerke

A kopási helyet berajzoljuk és három helyen megmérjük.

A minőség a fejben születik.
A jó dizájnhoz szív kell.

Friedl Steinwerke

A klímaszekrény segítségével előkészítjük a fagyasztás-olvasztás vizsgálatot.

Friedl Steinwerke

Termékeinket keménységvizsgálatnak vetjük alá.

Friedl Steinwerke

Ezzel a géppel végezzük a nyomószilárdság-vizsgálatot.

Friedl Steinwerke

Építőanyag-laborunkban a legkorszerűbb eszközökkel dolgozunk. A termékfejlesztésnél a laboratóriumi keverőgépet használjuk.

Friedl Steinwerke

Hasítószilárdság mérése. A kő terhelhetőségéről ad információt.

Friedl Steinwerke

A Forum Qualitätspflaster (FQP) a térkövek és térkőlapok használatával kialakított felületek minőségével foglalkozó társaság, melynek a Friedl Steinwerke is tagja.

Friedl Steinwerke

A kő felső oldalát szabványban meghatározott feltételeknek megfelelően csiszolóanyaggal lecsiszoljuk.

Friedl Steinwerke

A fagyasztó-olvasztó szekrényben (jobbra) a kő fagy- és olvasztósó-állóságát ellenőrizzük.

Komoly hangsúlyt fektetünk a minőségbiztosításra, ami már a nyersanyagoknál kezdődik. Tapasztalt munkavállalóink minden szállítmánynál ellenőrzik a szállított homok és kavicsok tisztaságát, és próbákat végeznek. Csak jó hírű beszállítókkal működünk együtt, akik hozzánk hasonlóan rendkívül minőségtudatosak.

Köveinket a legkorszerűbb gyártóberendezésekben, a legjobb adalékanyagok felhasználásával és a legújabb műszaki ismeretek alapján állítjuk elő. Az összes termék edzése ideális klimatikus körülmények között, szárítókamrákban történik. Ezenfelül számos követ termikus tömörítéssel (azaz hőhatás alatt) állítunk elő.

A gyártási folyamat közben és után köveinket szigorú belső ellenőrzéseknek vetjük alá. Ez garantálja az állandó magas minőséget. Építőanyag-laborunkban a kész termékeket különböző „keménységvizsgálatoknak” vetjük alá, melyek során minőségi elvárásaink felülmúlják a szabványban rögzített követelményeket. Azon kevés hazai térkőgyártó közé tartozunk, amely önként vállalja az ÖNORM-vizsgálatot. Ez a vizsgálat garantálja, hogy a megadott minőségi szempontok és felhasználási kategóriák valóban teljesülnek is. A termékfejlesztés során folyamatosan dolgozunk új színeken, és tökéletesítjük termékeink felületeit és minőségét, továbbá teszteljük, hogy innovatív megoldásaink mennyire bírják a mindennapos igénybevételt.

A Forum Qualitätspflaster tagjaként ezenfelül a magas minőségi standardért is dolgozunk.