Termékkeresés
Friedl Steinwerke
Shopping City Süd Linea VG4 térkőlap, fehér Friedl Steinwerke

Felületek nemesítése

A Friedl Steinwerke elegáns felületnemesítési technológiákat kínál. A szemcseszórt és/vagy gyémántcsiszolt felület egyedi karaktert kölcsönöz a köveknek. Bizonyos termékek esetében csillámfény is rendelhető, ami csodás csillogó hatást eredményez. Felületvédelemként a Friedl Steinwerke cégnél a Duoprotect DP30 impregnálószer és a légáteresztő Duoprotect DP60 bevonat áll rendelkezésre. Néhány termékünket már gyárilag elláttuk Duoprotect DP30 impregnálószerrel.

Kertépítés Campus VG4, szürke Friedl Steinwerke

Betonlapok kiegészítő védelemmel és egyedi karakterrel

NEMESÍTÉS A LEGKIVÁLÓBB MINŐSÉGBEN

Friedl Steinwerke

szemcseszórt

A felületen lévő cementenyvet nemesacél golyókkal végzett szemcseszórás segítségével távolítjuk el, így láthatóvá válik a használt kőzetszemcse természetes színe.

gyémántcsiszolt

Gyémántcsiszolás esetén a kövek felületét gépi eljárással fényesítjük, ezáltal a kő jóval kevesebb szennyeződést köt meg, és a tisztítása is könnyebb. A művelet selyemfényű hatást kölcsönöz a felületnek, tapintása finomabbá válik, valamint mezitlábas közlekedés esetén is különösen kellemes érzést biztosít.

Friedl Steinwerke
Triad VG4 kombitérkő, platina közép kristály homokszórt (világosabb) és platina közép kristály és Momento falazóblokk 60 x 16 x 15 cm, jégszürke árnyalt

kristállyal

Bizonyos termékek esetén a nem árnyalt színeknél csillám adagolható a felületkezeléshez, ami napsütés hatására gyönyörű csillogó hatást eredményez. Kiegészítő szemcseszórással a hatás még jobban kiemelhető.

Duoprotect DP30

A Duoprotect DP30 egy láthatatlan impregnálószer, amely csökkenti a szennyeződések megkötését, megkönnyíti a felület tisztítását, javítja az időjárás hatásai révén bekövetkező öntisztulást. Algásodás- és mohaképződés-gátló hatással bír. Megnöveli a fagyhatásokkal és a jégoldó sóval szembeni ellenálló képességet, valamint a színtartósságot. Ezen jellemzők fenntartásához a Duoprotect DP30 terméket a felület igénybevétele és az időjárási viszonyok függvényében legalább két-három évente* fel kell frissíteni. A Duoprotect DP30 impregnálószerrel végzett bevonatfrissítés a T univerzális tisztítószerrel vagy az Intensiv rendszertisztító készítménnyel történő alaptisztítás után történik; mindkét termék kapható nálunk, illetve partnerüzemeinknél.

Classic burkolólapok, kerítések és falak esetén ezt az impregnálószert ajánljuk, amit ügyfeleink maguk is felhordhatnak utólag a felületekre.

* Az adatok a magánhasználatú teraszokon és bejáratok környékén történő használatra vonatkoznak.


Duoprotect Friedl Steinwerke
Friedl Steinwerke

Duoprotect DP60

A Duoprotect DP60 egy légáteresztő, átlátszó bevonat, melynek használatával a Duoprotect DP30 termékhez képest jobb szennyeződéstaszító hatás és magasabb kopásállóság érhető el. A vörösbor, a kávé, az olajok, zsírok, a rágógumi és ezekhez hasonló szennyeződések a Duoprotect DP60 termék segítségével még egyszerűbben távolíthatók el, ügyelve arra, hogy a foltok eltávolítására mindig a lehető legrövidebb időn belül sor kerüljön.

A bevonat mélyíti a színárnyalatot. Tartóssága – az igénybevétel függvényében – átlagosan öt-hat év*. Ahhoz, hogy a felületek ápolt állapotát hosszabb ideig fenntarthassuk, azokat időnként fel kell frissíteni a Duoprotect DP60 ápolószerrel. Az ápolószer felhordása előtt a felületet javasolt megtisztítani a T univerzális tisztítószerrel.

* Az adatok a magánhasználatú teraszokon és bejáratok környékén történő használatra vonatkoznak.