Termékkeresés
Lépcsők lépcsőfokok Parkstone Antik, homokkő árnyalt Friedl Steinwerke

GRANDIÓZUS EMELKEDŐ – LÉPCSŐK ÉS LÉPCSŐFOKOK KŐBŐL


Két különböző építési mód használható a kőlépcsők elkészítéséhez: A) A nyers lépcsőfokokat lebetonozzuk, majd teraszlapokkal burkoljuk. B) Tömblépcsőket helyezünk drénbeton ágyba, és így építjük meg a lépcsőt. Bármelyik építési módot választja, mi mindkettőhöz kínálunk megoldásokat.

A kert lenyűgöző látványosságai lehetnek a mesterségesen kialakított magasságkülönbségek, mivel már két-három lépcsőfok is elég a fantasztikus hatás eléréséhez. Ha magasabban helyezkedik el a terasz, érdemes a teraszlapokkal a betonlépcsőket is leburkolni. Ha különböző szintekből áll a kertje, nagyszerű építészeti kötőelemként szolgálnak a tömblépcsők.


Teraszlapok lépcsőburkolatként

Nagy tartószilárdságú betonból készült lapjainkat betonozott nyers lépcsőfokok burkolásához használhatja, hiszen ilyen lapok használata minden oldalfelületnek gyönyörű látszóbeton-megjelenést kölcsönöz. A Largo és a Cadea lapok esetében színazonos lépcsőfoklapként a Largo látszó élű lapok állnak rendelkezésre, az összes többi laphoz –- csodaszép lezárásként – nemesacél élvédő kapható.

Formatervezett tömblépcsők

Tömblépcsőinkkel úgymond kész lépcsőmegoldást kínálunk. Különböző stílusok – modern, roppantott, koptatott – érhetők el, melyek közül kiválaszthatja a megfelelő megoldást kerítés- vagy falazóköveihez. A színválasztékban rengeteg lehetőséget kínálunk, hogy a lépcsőket a felületi réteghez, illetve a falazathoz minél hasonlóbb, vagy azoktól minél elütőbb árnyalatban lehessen kialakítani. 

A speciális lezárás

Ha a lépcsőburkolathoz LIV, LIV29, Dots, Dots29, Parello29, Versus Plus teraszlapokat vagy Largo látszó élű lapot használ, a lap látszó élét is nemesebbé teheti – egyenes és fózolt éllel, negyedgömbrúd vagy félgömbrúd kialakítással. Azoknál a termékeknél, melyek oldalfelületeit nem látszóbeton-optikával alakították ki, lezárásként használható a nemesacél élvédő..

hide this element
Gutshof falazókő MB24 koptatott, szürke vadkötésben, habarcsfugával rakva
Gutshof falazókő MB24 koptatott, kagylómész, vadkötésben rakva; Gutshof tömblépcső koptatott, kagylómész
Gutshof falazókő MB24 koptatott, mészkő árnyalt vadkötésben rakva