Termékkeresés
Magaságyás Linea kerítés- és falazókő, elefántcsont Friedl Steinwerke

MAGASÁGYÁS – KERTÉSZKEDÉS MAGAS SZINTEN


Milyen kényelmesek a kőből készült magaságyások! Kertészkedjen magas szinten, ahonnan a paradicsom, a saláta, a retek és még sok más zöld finomság, mondhatni, közvetlenül a kezébe hullik. De nem csak zöldségeket ültethet a magaságyásba – a fűszernövények, a virágok, a fűfélék és a dísznövények is kiválóan növekednek a magasabban kialakított ágyásokban. A kőből készült magaságyások nem csupán kényelmesek és tartósak, látványnak is szépek. A magaságyásoknak nem is kell mindig szabadon álló téglalap alakúnak lenniük. Strukturálja kertjét például különböző magasságú magaságyásokkal, négyzet alakú növénytartó edényekkel, vagy építsen akár csiga alakú fűszernövényágyást. Köveinkkel minden lehetősége megvan arra, hogy megvalósítsa az ötleteit.

Gutshof falazókőből készült magaságyások

Különösen exkluzív megjelenésűek a Gutshof falazókőből készült magaságyások. A különböző hosszúságú köveknek köszönhetően rendkívül elegáns hatást érhetünk el. A 12 cm-es és 16 cm-es falszélességnek köszönhetően ideálisan kézhezállóak a kövek. Úgy helyezze el őket sorban, hogy elkerülje a vágási munkát és a keresztfugákat. Egyszerűen ragassza össze a köveket. Már kész is a zöldségek és társaik luxuslakása.

Mesterségesen antikolt kövekből készült magaságyások

A Grado tömbkőből vagy Grado paliszádból készült magaságyásokban különösen jól érvényesülnek fűszernövényei, zöldségei és virágai. Ha csak egyetlen kőformátumot használ, nem ördöngösség a magaságyás megépítése. A vágási munkákat úgy kerülheti el, ha a köveket egyszerűen sorban egymás után helyezi el. Csodálatos látványt nyújt minden kertben.

Falazóblokkokból készült magaságyások

Az elegáns, 60 x 16 x 15 cm-es formátumú Momento falazóblokk segítségével építészeti szempontból rendkívül korszerű megjelenést kölcsönözhet a magaságyásoknak. Még strukturáltabbá teheti a falat, ha a 15 cm magas kősorokat 7,5 cm magas kősorokkal váltogatja, és a köveket nem egy síkban helyezi el. Ezzel máris különlegesebb magaságyással büszkélkedhet.

Kerítéskövekből készült magaságyások

Természetesen kerítésköveinkből is készíthet magaságyásokat. Mivel ezeket betonnal kell feltölteni és fedlapokkal kell ellátni, ez az építési mód bonyolultabb, de az eredmény látványos. Aki szeretné, ha a kertje kerítése és a magaságyás ugyanolyan kőből készüljön, az széles kerítéskő-kínálatunkból válogathat.