Termékkeresés
Terrassenplatten Versus von Friedl Steinwerke

AZ ÁLLAGMEGÓVÁSSAL ÉS AZ ÁPOLÁSSAL KAPCSOLATOS FONTOS TUDNIVALÓK


Az alábbiakban arról olvashat, hogy hogyan tartsa karban térkövezett felületeit, és hogyan kezelje kerti falait annak érdekében, hogy hosszú ideig gyönyörködhessen bennük. Az első tanácsunk: A foltokat mindig minél hamarabb távolítsa el.

TÉRKÖVEK & LAPOK

Kötőanyag nélküli építési mód esetén a hézagok karbantartási hézagok, amelyeket évente legalább egyszer ellenőrizni kell, és szükség esetén teljesen ki kell tölteni. A térkövezett felületek ápolásával kapcsolatban az alábbi intézkedéseket javasoljuk: A térkövezett felületeken megülő port és földet egész egyszerűen slagolja le vízzel, és seperje le egy kemény szálú seprűvel. Szükség esetén semleges szappanos tisztítószert is használhat. A szennyeződéseket (lombot, vörösbor- vagy olajfoltokat stb.) általában célszerű minél hamarabb eltávolítani. Ha nem sikerül a foltokat teljesen megszüntetni, azok az időjárás (csapadék, napsugárzás) hatására egy idő után gyakran maguktól eltűnnek. Kínálatunkban speciális folttisztító szereket is talál, melyek falevelek, mohák, algák stb. okozta foltok eltávolítására kiválóan alkalmasak, lásd: Ápoló- és tisztítószerek. Próbálja ki a tisztítószereket egy nem feltűnő helyen. (Vegye figyelembe a gyártó kezelési utasításait.) Javasoljuk, hogy tisztítóberendezések használata esetén használjon felülettisztító szereket. A nagynyomású tisztítóberendezést tartsa kellő távolságra a kövektől/lapoktól. A nagynyomású tisztítóberendezés által létrehozott rendkívül nagy nyomás kárt tehet a felületekben. A szakszerűtlen használatból eredő károkért nem vállalunk felelősséget..

Télen: Szóró- és olvasztósók használatát nem javasoljuk. Egyes lapok (pl. Parkstone, Versus) és különösen a fugázóhabarcs nem kompatibilis az olvasztószerekkel. Inkább szemcsés anyagot használjon. Kiváló választás a Liapor téli szóróanyag (Liapor agyaggranulátum), amely kíméli a felületet, ugyanakkor megtartja a vizet, és tavasszal kiszórható az ágyásokra és a zöldfelületekre. Más szemcsés anyagok használata esetén olyan porhanyós kőzetek (pl. mészkő, dolomit) használata célszerű, amelyek legnagyobb szemcséje kisebb a fuga szélességénél. Ki kell tölteni a fugákat, hogy a szemcsés anyag ne tegyen kárt az élekben. A dörzsölésnyomok, karcolások és élsérülések kockázatának mérséklése érdekében minden olvadási időszakban el kell távolítani a zúzalékot a teljes felületről. Ha az olvasztószerek használata elkerülhetetlen, akkor a fagy- és olvasztósóálló termékeknél csak cementkötésű felületekhez alkalmas olvasztószereket, például kalcium-karbonátot szabad használni. Amikor takarítóeszközöket használ a hókotráshoz, akkor a kőfelületek védelme érdekében hólánc nélküli, műanyag tolólappal ellátott takarítóeszközöket javaslunk.


KERÍTÉS- & FALAZÓKÖVEK

A kerti fal állagmegóvásához kis költségű, ámde rendszeres ápolás szükséges. Javasoljuk, hogy az építés befejezése után permetezze be a felületet Duoprotect DP30 impregnálószerrel (vegye figyelembe a kezelési utasításokat). Az impregnálószer távol tartja a szennyeződéseket, és gátolja a nedvesség bejutását. Ezeket az ápolási műveleteket szükség esetén legalább 2–3 évente ismételje meg. Egy flakon (= 1 kg) Duoprotect DP30 impregnálószer kb. 6–8 nm falfelület kezeléséhez elegendő.