Térburkolás helyesen – videó útmutató
beton térkövek kötetlen módban való lerakásához.

még több ›

Mi jellemzi köveinket

Választék

Cégünk a térkövek, betonlapok, kerítésés falazókövek széles választékát kínálja Önnek klasszikus, modern, antikolt és exkluzív formában és kivitelezésben, így ki-ki minden építészeti stílushoz megtalálja a hozzáillő köveket.

Kombinálhatóság

Térköveink, betonlapjaink, kerítés- és falazóköveink átfogó palettáját további térformáló elemek, így tömbkövek, lépcsők, szegélykövek, tipegők, flórakosarak stb. egészítik ki. Termékeink tökéletesen kombinálhatók egymással, és tág teret adnak a tervezői fantáziának.

Színek

A Friedl színpaletta több mint 30 színt tartalmaz – Önnek már csak választania kell. Friedl INDIVIDUAL-programunk emellett arra is lehetőséget ad, hogy vevőink különgyártásban, az általuk kívánt színben rendeljenek térköveket és betonlapokat.

Felületnemesítés

A Friedl Steinwerke elegáns felületnemesítéssel is kínálja termékeit. A homokszórt és/vagy gyémántcsiszolt felület egyedi jelleget kölcsönöz köveinknek. Felületvédelemhez a Duoprotect DP30 impregnálószert, a Duoprotect DP60 áteresztő bevonatot és a Duoprotect DP120 UV-lakkot kínáljuk. Egyes termékeinket már gyárilag Duoprotect DP30 felületvédelemmel látjuk el.

Minőség

A Friedl Steinwerke a legkorszerűbb gyártóberendezésekkel, kizárólag magas minőségű adalékanyagok használatával garantálja, hogy termékei mindig elsőosztályúak legyenek. Az adalékanyagok egyebek közt a beton tömörségét javítják, ezzel pedig növelik a termékek terhelhetőségét (hasító-húzószilárdságát), fagy-, só- és kopásállóságát, valamint színtartósságát. Térköveink, betonlapjaink, szegélyköveink és gyeprácsköveink CE-minősítéssel
rendelkeznek, egyszersmind ÖNORM ellenőrzöttek. Minőségi igényeink azonban e szigorú szabványkövetelményeket is meghaladják: köveink és beszállított nyersanyagaink üzemen belül is szigorú ellenőrzésen esnek át. Saját laboratóriumunkban több keménységi tesztnek vetjük alá a köveket, ezzel ellenőrizve egyebek közt kopásés nyomásállóságukat és vízfelvevő képességüket.

Innováció

Termékeink a legkorszerűbb eljárásokkal készülnek – ilyen újítás pl. a Vg4 elmozdulásvédelem. Számos kövünket már gyárilag elmozdulásvédelemmel
látjuk el, amely lerakás után stabilitást ad a köveknek, és magas igénybevétel és hosszú használat esetén is megőrzi az egyenletes és esztétikus fugaképet.

Tapasztalat

A Friedl Steinwerke 60 év tapasztalatával rendelkezik a beton, e sokoldalú és innovatív munkaanyag feldolgozásában.

Ausztriából

A Friedl Steinwerke összes terméke Ausztriában készül.