Térburkolás helyesen – videó útmutató
beton térkövek kötetlen módban való lerakásához.

még több ›

Minőség és innováció

Fejlesztés és minőségellenőrzés

Hogy állandó minőséget tudjunk szavatolni, üzemünkben szigorú ellenőrzésnek vetjük alá köveinket.

A Friedl Steinwerke térkövei, betonlapjai és szegélykövei folyamatos ÖNORM-ellenőrzésen mennek át, és CE-tanúsítvánnyal vannak ellátva. Minőségi igényeink azonban meghaladják a szabványok által előírt követelményeket. Így kész termékeinket, miként minden beszállított nyersanyagunkat is folyamatosan szigorú belső ellenőrzésnek vetjük alá. Weppersdorfi üzemünkben 2010-ben új, 300 m2-es laboratóriumot rendeztünk be erre a célra, melynek felszerelése a legkorszerűbb technikai szintet képviseli. Itt két munkatársunk foglalkozik a minőségellenőrzés teendőivel.

Teljeskörű nyersanyag-ellenőrzés

Beszállított nyersanyagaink, a homok és kavics tisztaságát minden szállításkor ellenőrizzük, és mintát őrzünk meg belőle. Kizárólag elismert beszállítókkal működünk együtt, akik velünk együtt vallják magas minőségtudatunkat, és nyersanyagaik eleget tesznek az általunk rögzített követelményeknek.

Szilárdsági próba

Köveink a legkorszerűbb gyártósorokon készülnek, majd a laborban szilárdsági próbán mennek át, mely egyebek közt kopásállóságukat, teherbírásukat és víztaszító képességüket ellenőrzi. E folyamatos ellenőrzésekkel állandóan magas minőséget tudunk szavatolni. Laboratóriumunkban emellett új felületeket fejlesztünk ki, optimalizáljuk köveink tulajdonságait, és teszteljük innovációink, például az újfajta ápolási anyagok gyakorlati alkalmasságát.

Fórum a minőségi térkőgyártásért (FQP)

A kőgyártás minőségét szolgáló fórum tagjaként ugyancsak sokat teszünk a magas minőségi szabványokért.